Vliegfietsen

Your number 1 in Vliegfietsen ;-P Vliegen en fietsen, vliegfietsen en fietsvliegen (sorry non-Dutch speaking people, this blog is in Dutch)

maandag, februari 28, 2011

Campingtest 2010: deel II De Oder en Berlijn

Warnitz: Camping am Oberuckersee.
Camping op de steile helling naar het meer. Fietsers moeten uiteraard helemaal afdalen naar onderen.
Sanitair ok, voorzieningen ok maar ook hier veranderen campingplaatsen in modderpoelen als het pokkenweer is. Bij regenachtig weer is er weinig vertier in het dorpje. Doorfietsen is dan slimmer, nat word je toch. Het horecavoorzieninkje is van een ouderwetse DDR-kwaliteit inclusief vette walmen.

Neulewin (Karlsbiese): Gast im Oderbruch
Kleine camping met zeer zorgzame eigenaars. Wc is een hok waar je op de hoop poept en piest en de douche is bij de mensen thuis. Lekker primitief en als er ook nog bier te verkrijgen is bij de eigenaar kan de avond niet meer kapot. Twee enorme stortbuien bederven de pret een beetje. Zorg dat je tentje niet in een kuil staat, waterbed anders gegarandeerd.
Het veldje wordt ondanks de regen nimmer een modderpoel!!

Zeschdorf: Wolff Alt Zeschdorf
Ruime camping aan een meertje. Het prachtige sanitair is verstopt in een ogenschijnlijk primitief schuurtje. Verder is het goed en goedkoop eten in het campingrestaurant. Ook hier je tent niet opzetten in een laagte, alhoewel de grasmat op vrijwel de hele camping prachtig is. Weinig kampeerders in augustus, maar dat kan ook aan het weer gelegen hebben.

Bad Saarow Strand: Camping & Sportboot Club
Juweeltje van vergane DDR-glorie, inclusief verouderd sanitair, rokende campingbazin in dito kantoor, troosteloze caravanplaatsen en een ranzige zuipkeet annex "cafetaria". Onwaarschijnlijk moeilijk te vinden als je de bordjes (die er niet zijn) probeert te volgen. Men wil hier blijkbaar geen klandizie, pas als je er pal voor staat zie je het pas. Kan zo op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Berlijn: Tentstation
Unieke camping vlakbij het Haupbahnhof. Verwacht geen overdreven hygiƫne in het sanitair. Wc is redelijk, douche is een modderpoel. Gewoon je Teva's aanhouden dus. Verder kont-aan-kont kamperen geblazen tussen de drooggelegde zwembaden en de kleedhokken. Dikke plus is de kroeg/ontbijtservice die is ingericht op de oude tribune waar het tot een uur of 1 goed toeven is. Voor je het weet ben je getuige van een wereldpremiere van een alternatieve documentaire of een optreden van een gitaarspelende singer-songwriter. Wel oppassen als je met een slok op terug naar je tent moet slalommen.

Labels: