Vliegfietsen

Your number 1 in Vliegfietsen ;-P Vliegen en fietsen, vliegfietsen en fietsvliegen (sorry non-Dutch speaking people, this blog is in Dutch)

maandag, juni 05, 2006

Vliegen vangen met een schopje

Het weekend van de 20e mei was het bar slecht weer in de Ardennen, net als de rest van de Benelux. Niet een echt goede planning om dan het dipteraweekend van 2006 dan te organiseren, het lijkt af en toe wel een traditie: een verregend vliegjesvangweekend.
Plan B is dan het zoeken naar zweefvliegenlarven in vermolmde stronken en rotholen getuige dit lowfi filmpje en hopen op dat ene blauwe plekje in de hemel. Veel werd er niet gevonden: Myathropa florea larven en als bescheiden hoogtepuntje een tiental larven van Microdon analis uit een mierennest in een boomstronk. Plaatjes hier.

Gelukkig (I) zijn sommige belgische café's nog ouderwets ranzig zodat we in Libin in een serre van een café 27 soorten zweefvliegen dood van de vensterbank plukten. Dat was op dat moment meer dan dat we de vrijdag en zaterdag bij elkaar hadden gevangen. Geheel in stijl was ook de genoten capucino: slappe koffie met slagroom en hagelslag, hilarisch!!!

Gelukkig (II) is het ook traditie dat het des zondags minder erg is dan des zaterdags met als gevolg een redelijk riante soortenlijst bij het openluchtmuzeum van Fourneau St. Michel met als hoogtepuntje voor deze blogger: Caliprobola speciosa.
Plaatjes van dit fraaie beest o.a. hier.

1 Comments:

At dinsdag, 06 juni, 2006, Anonymous Anoniem said...

:-D hoop niet dat die vliegjes van het bier gedronken hadden...

 

Een reactie posten

<< Home