Vliegfietsen

Your number 1 in Vliegfietsen ;-P Vliegen en fietsen, vliegfietsen en fietsvliegen (sorry non-Dutch speaking people, this blog is in Dutch)

zaterdag, augustus 26, 2006

Campingtest 2006 deel I (België en Frankrijk)

België
Diest: Als je de route van Benjaminse rijdt is de camping erg slecht te vinden. Neem de N127 naar Veerle en na een km of drie ligt het aan een zijweg van een zijweg. Goede camping, het trekkersveldje heeft ochtendschaduw, veel rustige vaste gasten, uitstekend sanitair, eenvoudig doch voedzaam restaurantje met de nodige Belgische bieren op de tap (hik).

Profondeville: een kilometer of 12 ten zuiden van Namen op de "route" naar Dinant. Wel een meter of 500 stevig klimmen voor je er bent maar de camping maar gelukkig zijn de gasten rustig, de eigenaresse verkoopt eigengemaakte jam, er is veel schaduw en de restaurantjes liggen op loopafstand langs de Maas.

Houyet: camping aan de oevers van de Lesse. Veel te vol, weinig schaduw, behoorlijk rommelig, geen bank in de buurt (je kan ook niet pinnen) en ruziemakende snotapen van een jaar of 23 midden in de nacht is niet echt wat je zegt fantastisch. Sanitair is in orde, kleine supermarkt in de buurt. Eetgelegenheid op de camping niet uitgetest.

Bertrix: luxe camping met alles er op en eraan, zwembad, restaurant de hele reut. Er is een schaduwrijk trekkersveldje maar pas op: ook die heeft genummerde plaatsen en vol = vol (ondanks plek zat) en dan moet je dus een caravanplaats huren à €28 per nacht in plaats van €9. Het stikt hier van de Nederlanders. Overigens op een kilometer of twee ten zuiden van Bertrix gelegen met een vals klimmetje net voor de ingang. Personeel spreekt vlaams

Frankrijk:
Verdun: kopie van Bertrix maar van een trekkerveldje-vol = trekkerveldje-vol beleid is mij niets gebleken en het is ook wat minder schaduwrijk. De receptie biedt de mogelijkheid tot betaald internetten. Op loopafstand van het centrum.

Villey-le-Sec: gelegen aan de Moselle/Moezel een kilometer of 10 ten oosten van Toul. Rustige camping, plaats genoeg, maar weinig schaduw. Mogelijkheid tot het bestellen van brood bij de receptie. Sanitair dik in orde. Zwemmen in de Moezel is verboden maar gewoon doen als je maar niet te dicht bij de stuw komt.

Charmes: ook gelegen aan de Moezel maar die is daar nog maar een brede beek. Rustige camping met weinig schaduw, goed sanitair, aan de rand van Charmes (Lidl op loopafstand). Drank bij de receptie ruim voorradig (wederom hik). Brood te bestellen bij de receptie.

Port-sur-Saone: knooppuntcamping (Groene route naar de middellandse zee). Veel nederlandse fietsers op deze eenvoudige, rustige en schaduwrijke camping. Sanitair primitief maar schoon. Mini-casino (supermarkt) op 1,5 kilometer in het dorp.

Pontaillier-sur-Saone: mooie camping, sympatieke beheerder/eigenaar die regelmatig een rondje camping doet om te vragen of alles naar tevredenheid is. Sanitair in orde, zowaar toiletpapier. Overigens niet overdreven schaduwrijk. Gelegen aan het eind van een erg hobbelige weg een kilometer buiten het dorp. Supermarkt in het dorp.

Montbozon: kleine, eenvoudige, rustige en niet bijster schaduwrijke kanocamping. De beheerster komt des avonds de centjes ophalen en de douche zit achter slot en grendel. Gelukkig zijn de vaste gasten solidair met de vakantiefietser en halen met hun sleutel de douche van het slot. Restaurants op loopafstand. Supermarkt niet gespot maar is volgens de overlevering aanwezig in dit plaatsje.

Seppois-le-Bas: luxe, redelijk schaduwrijke camping met eenvoudige eetgelegenheid. Door de regen het zwembad niet uit kunnen testen. Sanitair in orde, restaurants en supermarkt op loopafstand.

Labels: