Vliegfietsen

Your number 1 in Vliegfietsen ;-P Vliegen en fietsen, vliegfietsen en fietsvliegen (sorry non-Dutch speaking people, this blog is in Dutch)

zondag, september 03, 2006

Campingtest 2006 deel II (Duitsland Donau)

Alle onderstaande campings liggen of aan de Rijn (Waldhut) of aan de Donau (de rest). Langs beide rivieren loopt een intensief gebruikte fietsroute.

Waldhut
Mooi camping gelegen aan de Rijn. Sanitair dik in orde, er is een trekkersveldje met redelijk wat fietsers. Enige nadeel is de nabijgelegen weg die erg druk kan zijn als er op zon- en feestdagen in Zwitserland geen vrachtauto's worden toegelaten. Restaurant met ontbijtbuffet aanwezig en voor degenen die het nog niet weten, een halve liter bier in een restaurant kost tussen de €2,00 en €2,40.... (hik)

Pfohren
Niet zo fraaie camping aan de Riedseen ten oosten van Donaueschingen. Sanitair in orde, campingwinkeltje aanwezig, restaurantje niet uitgetest. Weinig schaduw maar dat gaf niets want het regende voortdurend. Geen drukke verkeerswegen in de buurt. Ligt min of meer aan de Donau radweg dus relatief veel fietsers op de camping.

Sigmaringen
Kleine camping pal aan de Donau, vooral gericht op kanovaarders en vaste gasten maar er is ook een trekkerveldje bij de ingang.. Sanitair naar behoren, geen winkel maar een gigantische supermarkt op 3 minuten lopen. Restaurant niet uitgetest.
's Morgens komt de bakker brood verkopen op de camping.

Ersingen
Noodoplossing voor wie niet verder wil of kan fietsen. Het betreft hier het tentveldje bij het Gasthaus Zum Hirsch (of Im Hirsch, dat ben ik vergeten) meteen als je het dorp binnenrijdt. Sanitair erg basic maar te doen, warm water is aanwezig. De waardin van het Gasthaus (waar overnachten niet mogelijk is overigens) is heerlijk chagerijnig en kortaf, alsof ze liever geen klanten heeft. Helaas mist ze de welbespraaktheid en de hysterische inslag van Basil Fawlty anders lag hier genoeg stof voor een fraaie tv-serie.
De goulashsoep is overigens overheerlijk evenals de overige eenvoudige gerechten die geserveerd worden.
Had ik al verteld dat het bier in Duitsland maar €2,00 per halve liter kost?

Een camping die een tweetal kilometers verder aan het meer ligt heb ik ook even bekeken. Het sanitair is in principe hetzelfde (omgebouwde directiekeet) maar er is geen restaurant en het is vooral bedoeld voor grotere groepen (met bijbehorende nachtelijke herrie denk ik dan altijd).

Dillingen
Kleine maar fijne camping aan de Donau. Sanitair piekfijn in orde en het restaurant serveert een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Enige minpuntje is de redelijk druk bereden brug over de Donau die vlak naast de camping ligt.

Ingolstadt
Grote doorgangscamping voor o.a. Nederlandse toeristen die in Italië op vakantie zijn geweest. Ondanks het heel behoorlijke sanitair (probeer dat maar eens schoon te houden in een regenachtige zomer), het goede restaurant vlakbij en de verkoop van verse broodjes in de campingkiosk is het toch een voor fietsers te mijden camping.
De reden is dat door de snelle doorloop van gasten het trekkersveldje al gauw in een modderpoel verandert (want je kan er met de auto op). Ook is het altijd leuk (not!!) om te zien hoe de "uitgeruste" Nederlandse Italiëganger op ontspannen wijze zijn/haar familie in het gareel probeert te houden. Verder is het personeel chagerijnig en vergeet bij inchecken te vermelden dat je muntjes nodig hebt voor de douche.
Voor wie geen keuze heeft: De camping kan het beste aangereden worden via de fietsbrug die onder de A9 hangt die ten oosten van Ingolstadt de Donau kruist.

Regensburg
Ook een grote camping maar veel ontspannener qua sfeer. Sanitair uitstekend, winkeltje aanwezig op de camping, restaurant niet uitgetest. In het restaurant is een (betaalde) internetaansluiting. Inkopen doen in het supermarktje op 800 m van de camping: bij uitgang linksaf en vervolgens na een meter of 400 rechtsaf het snelwegbord volgen. Dan ligt het aan de linkerkant. De gedroogde en gerookte worst van de vleesafdeling is vurrukkulluk!!!

Labels: