Vliegfietsen

Your number 1 in Vliegfietsen ;-P Vliegen en fietsen, vliegfietsen en fietsvliegen (sorry non-Dutch speaking people, this blog is in Dutch)

zondag, oktober 29, 2006

Fietsroutetest 2006 deel IV: Limes van Regensburg tot Seligenstadt

Deze route is uitgegeven door de Fietskaart Informatie Stichting en is samengesteld door Clemens Sweerman.
De route is gereden van Regensburg tot Seligenstadt en van Koblenz tot Kleef, dit laatste stuk komt later aan bod.
Tijdens het gebruik:
- bij navigeren in grotere plaatsen is het volgen van de bordjes vaak een goede strategie om jezelf door de drukte heen te loodsen. Duitse gezinnen achterna fietsen kan natuurlijk ook.
- je rijdt vrij snel "een kaartje af", ik vind het wel prettig, geeft me het idee op te schieten.

Algemene indruk over het routeboekje:
- is van het standaard "FIS-formaat"
- maakt gebruik van de topografische kaarten van 1:200.000, deze ogen opgeruimder dan de Michelinkaartjes die voor de franse routes gebruikt worden maar zijn niet zo mooi als die in de Bikeline uitgaven.
- naast de kaartjes staat de gedetailleerde routebeschrijving op de wijze zoals we dat van de FIS-routes gewend zijn.

Tijdens het gebruik:
- bij navigeren in grotere plaatsen voldoet deze gids uitstekend, wel op blijven letten!!!
- de achtergrondinformatie is redelijk maar voor wie het naadje van de kous wil weten is aanvullende literatuur over de Limes niet makkelijk te vinden.

De route zelf:
- is erg goed te fietsen met weinig steile hellingen, er hoeft op het beschreven stuk maar één heuvelrug beklommen te worden. Degenen die Rothenburg a/d Tauber in willen moeten rekenen op serieus klimmen. Als er beneden in het dal een evenement gehouden wordt (uiteraard net als je er langskomt) is de klim zelfs verplicht waarna het in het stadje hobbelen is over de kasseien en tussen de hordes dagjesmensen.
De route voert grotendeels door rivierdalen (Altmühl, Tauber, Main) met regelmatig mooie vergezichten en pittoreske stadjes.
- het merendeel van de route maakt gebruik van duitse fietsroutes, die erg goed zijn bewegwijzerd. Het wegdek is redelijk tot zeer goed.

Waardering:
de route: 8
het kaartmateriaal: 7
de begeleidende tekst: 7

Labels: