Vliegfietsen

Your number 1 in Vliegfietsen ;-P Vliegen en fietsen, vliegfietsen en fietsvliegen (sorry non-Dutch speaking people, this blog is in Dutch)

zaterdag, november 11, 2006

Fietsroutetest 2006 deel V: Limes van Seligenstadt tot Giessen

Dit stuk van mijn route ging het eerste stukje tot Altenstadt nog via het Taunusalternatief van de Limesroute (zie eerder).
Na Altenstadt ging de route van Reichelsheim, Unterwiddersheim, Hungen, Lich naar Giessen. Overwegend licht glooiend, goed te fietsen met af en toe een viaduct om voor een stortbui te schuilen. Vlak voor Giessen is er nog een kort klimmetje maar de afdaling naar Giessen volgt snel en langs de Lahn is het vervolgens heerlijk fietsen.
In Unterwiddersheim heb ik een tussenstop van een paar dagen gemaakt en gelogeerd in een vakwerkhuis uit 1691, redelijk origineel gerestaureerd door de huidige bewoners. Omdat fietsvervoer op het regionale treinnetwerk gratis is ben is op de vrije dag met de fiets op de trein naar het archeologische park op de Glauberg gegaan. Vanaf station Stockheim een klein stevig klimmetje naar zo'n 275 meter hoog maar dat is het zeker waard!! Over enkele jaren wordt er een "echt" museum geopend vertelde de beheerder van het informatiepaviljoen me.

Geen rapportcijfers want geen officieel beschreven route. Er wordt in de omgeving overigens wel gewerkt aan het beschrijven van routes langs de Nidder en de Nidda. Een lovenswaardig initiatief want ook in dit landbouwgebied kan men leuk fietsen over verharde landwegen met in de nazomer veel half-wild fruit (appels, pruimpjes) langs de weg.

Labels: