Vliegfietsen

Your number 1 in Vliegfietsen ;-P Vliegen en fietsen, vliegfietsen en fietsvliegen (sorry non-Dutch speaking people, this blog is in Dutch)

zondag, november 12, 2006

Fietsroutetest 2006 deel VII: Limes van Koblenz tot Kleef

Bij Koblenz weer aangepikt op de Limes-route of beter gezegd de Rhein Radweg. Het eerste deel van de route is hier besproken. Zie ook daar voor verdere info.

Tijdens het gebruik:
- let op dat zeker in het Ruhrgebied lang niet altijd de duitse routes gevolgd worden. Goed opletten en je kunt in dit verstedelijkte en rommelige landschap toch nog heel leuk fietsen.

De route zelf:
- Is tot de omgeving van Xanten nagenoeg vlak. Bij Xanten en Kleef is het even klimmen geblazen en wordt het landschap ietwat heuvelachtiger
- De route voert grotendeels langs de Rijn waar regelmatig de oeverweg ophoudt en het over industrieterreinen navigeren geblazen is. Regelmatig zijn er nog mooie kleine plaatsjes aan de oever ter afwisseling van de grootschalige industrie. Ten noorden van Duisburg wordt het landschap weer ruraler en mooier.
- het wegdek is erg wisselend van kwaliteit, sommige stukken zijn ronduit slecht te noemen met gaten in het asfalt en lullige dijkhellinkjes vlak na een haakse bocht. Andere stukken zijn ouderwets duits degelijk asfalt of mooi gravel.

Labels: